Uvjeti korištenja

Kako ovaj web shop radi?

Uvjeti kupnje jednostavna su pravila koja uređuju i određuju način korištenja opusknjige.hr stranice i web shopa. U nastavku slijedi kratki opis najvažnijih pojmova i o tome kako se služiti ovim web shopom. Opširniji tekst o uvjetima prodaje nalazi se iza kratkog opisa.

 • Plaćanje – moguće je kreditnim karticama, općom uplatnicom, virmanima i pouzećem.
 • Dostava – besplatna za sve narudžbe iznad 27€, za one manje – 3€
 • Vrijeme dostave – kurirskom dostavom najčešće traje 1-3 radna dana (od dana kad ste primili potvrdu da je pošiljka krenula).
 • Povrat? U slučaju da niste zadovoljni knjigom, vratite nam je u originalnom pakiranju i nekorištenu, vratit ćemo vam novac ili zamijeniti za nešto drugo.
 • Vaši podaci – sigurni su, ne preprodajemo ih niti vas planiramo zasipati reklamama, služe nam samo da vam olakšamo kupnju. A kad smo kod lakše kupnje, registracija za web narudžbu nije potrebna.
 • Od stalnih pogodnosti imamo 15% popusta na sve naše knjige, mogućnost besplatnog zamatanja, slanje poklon knjige, stalne akcije …

Za vas smo osigurali sigurnu i jednostavnu kupnju, a naša je misija izdavati kvalitetne i pametne knjige koje će vas obogatiti i pružiti Vam maskimalan užitak čitanja.

 

Ugodnu kupnju želi vam Opusknjige.hr

 

——————————————————————————–

 

UVJETI PRODAJE WEB SHOPA OPUSKNJIGE.HR

 

 1. OSNOVNI POJMOVI

Kupcem se smatra svaka osoba koja naruči barem jedan proizvod na web shopu opusknjige.hr, popuni tražene podatke i plati naručeni proizvod. Primatelj se smatra osoba kojoj se proizvod isporučuje, a može biti ista ili različita od osobe kupca.

Ako su u podacima o kupcu upisani podaci o pravnoj osobi, tada se kupcem smatra pravna osoba, a fizička osoba čiji su podaci uneseni smatra se ovlaštenom osobom kupca.

 

 1. OSOBNI PODACI I POSLOVNA SPOSOBNOST

Prihvaćanjem ovih uvjeta prodaje, kupac izjavljuje da su svi podaci koje je dao o sebi istiniti i potpuni, da je poslovno sposoban, ovlašteni korisnik kreditne kartice, te da ne postoje nikakve poznate zapreke za naručivanje i kupnju proizvoda Opus Gradne, tj. za kupnju na web shopu opusknjige.hr.

Opus Gradna sukladno izjavi o privatnosti i sigurnosti podataka prikuplja samo osnovne podatke koji su nužni za ispunjavanje obveza.

 

 1. NARUDŽBA I TRENUTAK SKLAPANJA UGOVORA

Proizvodi se naručuju odabirom, korištenjem menija i popunjavanjem elektronskog formulara. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani ili kao neregistrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim i narudžba zaprimljenom kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe.

Plaćanje naručenih proizvoda moguće je obaviti na slijedeće načine:

 • kreditnom karticom za koju Opus Gradna ima sklopljen ugovor o prihvaćanju
 • e-bankingom/općom uplatnicom
 • pouzećem

 

U slučaju plaćanja kreditnom karticom, e-bankingom i virmanom odnosno općom uplatnicom, narudžba se smatra zaprimljenom i procesuira se po primitku uplate, što je ujedno i trenutak kojim se definira sklapanje ugovora.

U trenutku kada je narudžba zaprimljena, Opus Gradna će elektronskim putem u obliku e-maila obavijestiti kupca o tome da je narudžba zaprimljena odnosno da je proizvod naručen.

Naručeni proizvod, ovisno o tome je li dostupan, Opus Gradna isporučuje u najkraćem mogućem roku.

 

 1. NAČIN KUPNJE NA WEB SHOP-U

Proizvodi se naručuju elektroničkim putem, odabirom pojedinog proizvoda koji se tim putem uvrštava u meni „Košarica”.

Cijene istaknute na stranicama pored pojedinog proizvoda vrijede za sve oblike plaćanja i izražene su s već uračunatim PDV-om.

Cijena poštarine nije uključena u cijenu proizvoda.

Pristupom meniju „Košarica” dobivate uvid u odabrane proizvode, njihovu količinu i cijenu. Proizvod uvršten u „Košaricu” kupuje se klikom na tipku „Naruči” te ispunjavam obrasca u kojeg je potrebno unijeti osobne podatke.

 

U procesu kupnje trošak poštarine biti će prikazan u košarici.

Sve knjige u izdanju Opus Gradne u sklopu ovog web shopa imaju poseban popust od 15% i odnosi se samo na kupnju putem interneta.

Izvornik računa kupac prima prilikom plaćanja odnosno dostave.

 

 1. NAPLATA / AUTORIZACIJA

Sve cijene izražene su u hrvatskoj nacionalnoj valuti, euro (€), s PDV-om.

U slučaju plaćanja e-bankingom i općom uplatnicom troškovi uplate i/ili međubankarske transakcije nisu uključeni u cijenu i troškove snosi kupac.

 

 1. PRAVO NA RASKID UGOVORA

Kupac ima pravo raskinuti ugovor sukladno članku 45. zakona o zaštiti potrošača, te nas o tome obavijestiti na e-mail adresu [email protected] ili pismeno na adresu Opus Gradna, Perjavica 78 a, 10 090 Zagreb, u roku od 15 dana od dana primitka pošiljke.

U slučaju kada je ugovor raskinut nakon izvršene dostave proizvoda, kupac je dužan o svom trošku vratiti proizvod neoštećen, s originalnim računom i zapakiran u originalnu ambalažu unutar 15 dana od dana primitka robe. Novac za plaćenu robu vratit ćemo u roku od 8 dana od našeg zaprimanja proizvoda. Trošak povrata novca tereti kupca.

U slučaju raskida ugovora kod plaćanja kreditnom karticom, kartica neće biti terećena, odnosno biti će terećena samo za dio predautoriziranog iznosa narudžbe koji se odnosi na ugovoreni iznos troškova dostave ukoliko su za to ispunjene gore navedene pretpostavke.

U slučaju raskida ugovora kod plaćanja e-bankingom i općom uplatnicom, Opus Gradna će uplaćeni iznos koji je dužan vratiti kupcu umanjiti za iznos narudžbe koji se odnosi na ugovoreni iznos troškova dostave ukoliko su za to ispunjene gore navedene pretpostavke.

Kupac nema pravo na raskid ugovora prema odredbama čl. 49 Zakona o potrošaču.

 

 1. DOSTAVA

Proizvode je moguće naručiti za dostavu na području Republike Hrvatske, prema uvjetima koji vrijede za svako područje dostave.

Za područje izvan Republike Hrvatske pakiranje, dostava, poštarina i špedicija naplaćuju se prema ponudi koju Opus Gradna šalje kupcu.

Dostava na području Republike Hrvatske obavlja se putem dostavne službe Hrvatske pošte.

 

Hrvatska pošta isporučuje pošiljku na navedenu adresu u roku 3 radna dana od zaprimanja pošiljke (odnosno od trenutka kad kupac primi potvrdu da je njegova pošiljka krenula), a obrada pošiljke obično traje jedan dan. Narudžbe primljene do 14 sati radnim danom isti dan ulaze u obradu.

U cijenu dostave uključeno je pakiranje proizvoda.

U cijenu proizvoda nije uključena dostava, osim ukoliko nije drukčije naznačeno (naznaka – dostava besplatna).

Dostava je besplatna za narudžbe iznad 27€ na području Republike Hrvatske.

Dostava se obavlja prema uvjetima korištenja usluga dostavne službe, a smatra se izvršenom u trenutku predaje proizvoda dostavnoj službi.

Provjera ispravnosti narudžbe ovisi o kupcu, a naknadne reklamacije se ne uvažavaju.

Ako se proizvod koji je upućen kupcu odnosno primatelju vrati Opus Gradni jer dostavna služba nije uspjela izvršiti dostavu zbog navedenih netočnih podataka u adresi primatelja, kupac će o tome biti obaviješten e-mailom i/ili telefonski te će mu biti ponuđene sljedeće mogućnosti:

 • da se naručeni proizvod, na zahtjev kupca e-mailom, ponovno dostavi na adresu kupca odnosno primatelja s provjerenim i točnim podacima o adresi. Trošak ponovnog slanja paketa snosi kupac, a ne Opus Gradna, osim u slučaju da su netočni podaci u adresi navedeni zbog naše greške.
 • da naručeni proizvod preuzme na adresi Opus Gradne nakon što kupac primi mail da je narudžba spremna za preuzimanje.

Ako kupac nije dostupan na e-mail ili kontakt telefon i ne odgovori u roku od 3 dana, Opus Gradna ima pravo zadržati proizvod bez ponovnog slanja.

Kada Opus Gradna putem dostavne službe isporuči proizvod kupcu odnosno primatelju kupac odnosno primatelj je dužan preuzeti proizvod potpisom na dostavnici, čime potvrđuje da je proizvod uredno isporučen.

 

 1. PODACI O PROIZVODIMA

Fotografije proizvoda su ilustrativne prirode te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su predmet narudžbe, pogotovo obzirom na postavke monitora na računalu kupca, razlike u percepciji boja kako ih kupac vidi na zaslonu i sl.

U slučaju gore navedenog nesklada između proizvoda prikazanog na fotografiji i isporučenog proizvoda ne radi se o nedostatku proizvoda.

Podaci o proizvodima (opis proizvoda, cijena i dr.) prikazani na web shopu www.opusknjige.hr    podložni su bugovima, nepravilnostima u radu aplikacije, drugim tehničkim nepravilnostima, tipografskim pogreškama i sl.

 

 1. NEDOSTACI NA PROIZVODU

Opus Gradna ne odgovara kupcu odnosno primatelju ako tehničke mogućnosti opreme kupca odnosno primatelja nisu dovoljne za ispravno korištenje proizvodom ( odnosi se na narudžbu CD-a i DVD-a).

 

 1. POVRAT I REKLAMACIJE

U slučaju povrata robe kupac je dužan uputiti opravdanu reklamaciju Opus Gradni i to e-mailom na adresu [email protected] , telefonski 01/3454 156 (mob. 099 7370 991) ili pismeno na adresu: Opus Gradna, Perjavica 78 a, 10 090 Zagreb.

Kupac ima pravo na povrat robe u sljedećim slučajevima:

 • isporuka robe koja nije naručena
 • isporuka robe koja ima grešku ili oštećenja koja nisu nastala u transportu

Pri primitku robe provjera ispravnosti narudžbe ovisi o kupcu, te je kupac dužan usporediti primljene artikle s naručenima na računu. Ukoliko nešto nedostaje ili je proizvod oštećen, kupac je dužan prijaviti Opus Gradni.

Proizvod zajedno s izvornim računom kupac mora vratiti neoštećen u originalnom pakiranju i u neizmijenjenoj količini zajedno s pisanom reklamacijom koja mora sadržavati razlog za zamjenu u roku od 8 dana od dana primitka. U suprotnom nećemo moći prihvatiti povrat. Troškove zamjene snosi Opus Gradna.

U slučaju tehničke neispravnosti audio zapisa koji su pohranjeni na prijenosniku zvuka prodavatelj preuzima potpunu odgovornost. U slučaju tehničke neispravnosti, kupac je dužan reklamirati proizvod u roku od 4 (četiri) radna dana. Nakon što reklamira tehničku neispravnost kupac je dužan poštom, uz dostavnicu, vratiti tehnički neispravan prijenosnik zvuka nakon čega će prodavatelj u roku od 3 (tri) radna dana poslati kupcu zamjenski proizvod, bez ikakve naknade. U slučaju gore navedenog kupac nema pravo tražiti povrat novca, već isključivo zamjenski proizvod.

 

Opus Gradna nije odgovorna za eventualna oštećenja proizvoda i ostale obveze koje se nalaze u domeni dostavljača (tvrtka koja obavlja poslove dostave proizvoda).

 

Internetsko rješavanje sporova

Posebnom regulativom Europske unije, od 15.2.2016. diljem cijele Europske unije sporove vezane uz online kupnju moguće je riješiti putem platforme Online Dispute Resolution kojoj možete pristupiti ovdje.

 

To znači da ukoliko naiđete na problem tijekom on line kupovine unutar EU (neispravan proizvod, nemogućnost zamjene proizvoda itd.) svoj prigovor možete podnijeti na gornjem linku.

Platformu mogu koristiti i potrošači i trgovci, a prigovor je moguće podnijeti na bilo kojem od 23 službena jezika u EU.

 

 1. OSTALI UVJETI

Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije.

Opus Gradna zadržava pravo na izmjenu ovih uvjeta prodaje te iste može promijeniti bez prethodne najave. Sve eventualne promjene primijenit će se na korištenje opusknjige.hr stranice.

 

 1. PRIMJENA UVJETA PRODAJE

Korištenjem usluga web shopa opusknjige.hr prihvaćate ove uvjete prodaje.

Ove web stranice sadrže informacije o proizvodima i uslugama Opus Gradne te služe kao elektroničko prodajno mjesto – web shop.

Opus Gradna ne odgovara za eventualnu štetu nastalu korištenjem ove web stranice te korištenjem informacija s ove web stranice u svrhe koje izlaze izvan okvira njihove predviđene namjene.

 

 1. AUTORSKA PRAVA

Opus Gradna je nositelj autorskih prava na sadržaju i formatima ove web stranice.

Cjelokupan sadržaj sa web stranice ne smije se koristiti bez dopuštenja Opus Gradne niti ustupati trećim osobama.

Izdavač i nakladnik je Opus Gradna j.d.o.o. Kupac se obvezuje da neće neovlašteno umnožavati, izvoditi, koristi za radio difuziju te prodavati proizvode prodavatelja niti bilo koji dio tih proizvoda.

 

 1. ODLUKA VEZANA ZA NARUDŽBE ZAPRIMLJENE PUTEM MAILA ILI TELEFONA

Cijene artikla koji se naručuju telefonski ili mailom obračunavaju se prema njihovoj redovnoj maloprodajnoj cijeni. Na artikle se ne ostvaruje webshop popust od 15%.

Cijene artikala koji su na vremenski ograničenom popustu vrijede i za telefonske ili mail narudžbe u tom istom razdoblju.

Dostava se vrši se dostavnom službom Hrvatske pošte. Trošak dostave je 3€ i ne primjenjuje se oslobođenje od troška dostave iznad određenog iznosa, kao što je to slučaj kod webshop kupnje.

 

Prilikom narudžbe moguće je odabrati način plaćanja pouzećem (prilikom preuzimanja) ili virmanom.

Kod narudžbi koje se plaćaju virmanom, prvo se šalje ponuda s iznosom narudžbe i s podacima potrebnim za uplatu. Po primitku uplate od strane kupca, pošiljka se šalje na željenu adresu.

Podaci kupca koriste se jedino i isključivo u svrhe ispisivanja ponude te u svrhu dostave pošiljke.

 

 1. PRODAVATELJ:

Trgovačko društvo Opus Gradna j.d.o.o. za djelatnost nakladnika

Perjavica 78 A

10090 Zagreb

Trgovačko društvo upisano u registar Trgovačkog suda u Zagrebu Tt-13/2378-2

OIB: 00402779076

MBS: 080827816

PDV ID: HR00402779076

 

Raiffeisenbank Austria d.d.

Petrinjska 59

10000 Zagreb

IBAN: HR5724840081106412266

 

 1. ZAVRŠNE ODREDBE

Prihvaćanjem ovih uvjeta prodaje kupac pristaje na odredbe ovih uvjeta te prihvaća da oni čine sastavni dio ugovora.

 

U Zagrebu, dana 26. svibnja 2017.