IGRA VREMENA

Jeefrey Archer

19,99 

„Rekli su mi da je moj otac poginuo u ratu“, riječi su kojima nas autor uvodi u svijet  ove briljantne obiteljske sage koju mnogi kritičari smatraju remek-djelom žanra. Harry Clifton dječarac je koji 20-ih godina prošlog stoljeća odrasta na dokovima bristolske luke u kojoj je radio njegov otac. Mašta o dalekim zemljama i o tome da postane kapetan nogometne momčadi. No Bog mu je podario jedan drugi talent. Zahvaljujući svojem savršenom glasu, Harry dobiva stipendiju za prestižnu osnovnu školu koju pohađaju djeca bogataša i njegov će život otada krenuti u drugačijem smjeru od očekivanoga. Njegova majka Maisie poduzet će sve da Harryju omogući školovanje.

Harry u luci upoznaje Starog Jacka, ratnog veterana iz Prvog svjetskog rata koji živi u napuštenom željezničkom vagonu. Između Starog Jacka i Harryja razvija se čvrsto prijateljstvo. S vremenom Harry postaje sve više sumnjičav u vezi s očevom smrti. Malo-pomalo zaključuje da je nemoguće da je njegov otac Arthur Clifton poginuo u ratu. Osim toga, je li Arthur uopće njegov otac?

Igra vremena obuhvaća razdoblje od dvadesetak godina, od kraja Velikog rata do uspona Hitlera u Njemačkoj i početka Drugog svjetskog rata; i prati sudbinu Harryja Cliftona od njegovih dječačkih dana do upisa na Oxford. Čitatelji će uživati u majstorskom pripovijedanju Jeffreyja Archera koji je svojim umješnim stilom oživio dokove engleske radničke klase, skorojeviće i bogataške vile, kavane, hotele, koledže i završio priču na užurbanim njujorškim avenijama 1940. godine.

„Ono što se na početku čini jednostavnom pričom o odrastanju, na kraju postaje saga o moći, izdaji i mržnji.“ Booklist

„Eksplozivno! Nevjerojatan zaplet.“ The Washington Post

„Archer je jedan od najboljih pripovjedača na svijetu.“ Los Angeles Times

„Predivna obiteljska kronika s divnim obratima i iznenađujućim završetkom.“ Publishers Weekly

„Archer je suvremeni Alexander Dumas.“ The Washington Post

„Da postoji Nobelova nagrada za najboljeg pripovjedača, zasigurno bi ju dobio upravo Archer.“ Daily Telegraph

„Archerovi obožavatelji doći će na svoje u ovom nezaboravnom romanu i njegovu intrigantnom zapletu.“ Library Journal

„Posve sam se navukao. Užitak čitanja.“ Anthony Horowitz

„Ne postoji bolji živući pripovjedač od Jeffreyja Archera.“ Larry King

Jeffrey Archer suvremeni je engleski pisac. Jedan je od najprodavanijih i najčitanijih autora na svijetu s više od 275 milijuna prodanih knjiga.

Rođen je 15. travnja 1940. u Londonu, ali njegova se obitelj vrlo brzo seli u Weston-super-Mare. Njegov otac William imao je šezdeset i četiri godine kad se Jeffrey rodio. Bio je sitni kriminalac i optužen je za niz kaznenih djela prijevare. Pobjegao je u Sjedinjene Američke Države. Jeffrey se školovao u Somersetu i studirao je na Oxfordu. Prvu knjigu, Ni penija više, ni penija manje, napisao je 1974. godine. Njegova najprodavanija knjiga je roman Kane i Abel (1979.) koji je bio na prvom mjestu top-liste The New York Timesa, a po broju prodanih primjeraka jednak je  romanima Ubiti pticu rugalicu i Prohujalo s vihorom. Njegovi romani Kane i Abel, Izgubljena kći, Jedanaesta zapovijed i zbirka priča Prvo čudo prodani su u više od 125 milijuna primjeraka. Sveukupno je objavio 42 djela koja su prevedena na 33 svjetska jezika i prodana u više od 275 milijuna primjeraka.

Član je Doma lordova.

Oženjen je, ima dva sina, dvije unuke i tri unuka.

www.jeffreyarcher.com